შაქარი - ტკბილი სიკვდილი



შაქარი ერთი მხრივ საკმაოდ მნიშვნელოვანი პროდუქტია, მიეკუთვნება ნახშირწყლებს, რომელიც აუცილებელია ორგანიზმში ნავითიერებათა პროცესის წარმართვისთვის, მეორე მხრივ კი შეუძლია საკმაოდ დიდი ზიანი მიაყენოს ჯანმრთელობას და მისი ჭარბი რაოდენობა ორგანიზმში ცხიმების დაგროვების მიზეზად იქცეს.
ორგანიზმისთვის საშიში რაფინირებული შქარია და არა მისი ბუნებრივი ნატურალური ფორმა, რომელიც ხილში, ბოსტნეულსა და თაფლში გვხვდება.

რატომ არის შაქარი მავნებელი?
გადამუშავებულ შაქარში დაკარგულია ყველა სასარგებლო მინერალი და ნივთიერება, რაც ორგანიზმს სჭირდება. რაფინირებული შაქარი ქმნის ამინომჟავების დისბალანს, მინერალური მარილების დეფიციტს ორგანიზმში და იწვევს მეტაბოლიზმის დარღვევას, რაც შემდგომში სიმსუქნის, დიაბეტის და სხვა დაავადებების გამომწვევი მიზეზი ხდება. რაფინირებული შაქრის ათვისებაზე იხარჯება დიდი რაოდენობით B ვიტამინ, რისი ნაკლებობაც ნერვული დაავადებების გამწვავებას იწვევს.

მართალია შაქრის მიღება ენერგიულს გვხდის, მაგრამ ეს დიდხანს არ გრძელდება, რადგან სისხლში შაქრის დონე მალევე კლებულობს, რაც ხასიათის ცვლილებას და სისუსტეს იწვევს. არსებობს 60 დაავადებაზე მეტი, რაც დაკავშირებულია დიდი დოზით შაქრის გამოყენებასთან. ასეთი დაავადებებია: ასთმა, ალერგია, დიაბეტი, სიმსივნე, გულის დაავადებები და სხვა.

შაქარი - ტკბილი სიკვდილი


რას ამბობენ კვლევები?
ჩატარებული კვლევების საფუძველზე დადგინდა, რომ დამატებული შაქრის დღიური დოზა, რომელსაც საშუალოდ მივირთმევთ არ არის უსაფრთხო ადამიანის ჯანმრთელობისთვის. კვლევამ აჩვენა, რომ თაგვები, რომლებიც იღებდნენ შაქარს უფრო მალე კვდებოდნენ, ვიდრე თაგვები, რომლებსაც უშქროდ კვებავდნენ.
ყველა ბოლო მეცნიერული კვლევა ადასტურებს იმ ფაქტს, რომ არცერთი პროდუქტი ისე არ უწყობს ხელს დაბერებას და დაავადებების განვითარებას, როგორც გადამუშვებული დამატკბობელი.

შაქარი აუცილებელია ორგანიზმისთვის, თუმცა უმჯობესია არჩვანი ბუნებრივ შაქარზე გააკეთოთ, რომელსაც დიდი რაოდენობით შეიცავს ხილი, ჩირი, თაფლი, თხილეული, თუმცა ზომიერების დაცვა აქაცაა საჭირო. განსაკუთრებით მავნეა ის პროდუქტები, რომლებიც ცხიმებსა და შქარს ერთდროულად შეიცავს.

შაქარი - ტკბილი სიკვდილი


წყარო: lollipop.ge
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.