ფორთოხლის ფუმფულა კექსი



საჭირო მასალა:


* 3 კვერცხი;
* 1,5 ჭიქა შაქარი;
* 125 გრ. კარაქი;
* 300 გრ. მაწონი;
* 1 შეკვრა ვანილი;
* 1 ცალი ფორთოხლის ცედრა,ასევე წვენიც;
* 1 შეკვრა გამაფხვიერებელი,ან 1 ჩ/კ სოდა-ძმრით;
* დაახლოებით 2,5 ჭიქა ფქვილი,ან ცოტა მეტი.

მომზადების წესი:


3 ცალი კვერცხი და 1,5 ჭიქა შაქრი გავთქვიფოთ, დავამატოთ 125 გრ. გამდნარი(თბილი) კარაქი, 1 შეკვრა ვანილი,300 გრ. მაწონი,1 ცალი ფორთოხლის ცედრა და წვენი.

ბოლოს შევურიოთ 1 შეკვრა გამაფხვიერებელი(ან სოდა ძმრით), და დაახლოებით 2,5 ჭიქა ფქვილი(შეიძლება ცოტა ფქვილის დამატება დაგვჭირდეს,ცომი საშუალო სისქის უნდა იყოს).

ცომის მასა მოვათავსოთ ცხიმწასმულ კექსის ფორმაში და გამოვაცხოთ ღუმელში 180 გრადუსზე.

თავზე მოვაფრქვიოთ შაქრის პუდრა.

ანა კოსტავას რეცეპტი
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.