ნიგვზის საწებელი



მასალა:


* ხმელი ქინძი - 1ჩ/კ;
* უცხო სუნელი - 1ჩ/კ;
* ზაფრანა - 1ჩ/კ;
* ნიგოზი - 300გრ;
* ხახვი - 50გრ;
* ძმარი - ½ ჩ/ჭ;
* ნიორი, წიწაკა და მარილი - გემოვნების მიხედვით;

მომზადება:


კარგად დავნაყოთ ხმელი ქინძი, უცხო სუნელი, მარილი, წიწაკა და ზაფრანა, ჩავანაყოთ ნიორი და ნიგოზი. კარგად დანაყილი მასალა ავურიოთ და გამოვწუროთ ზეთი. გამოხდილი ზეთი დავასხათ ცალკე ლამბაქზე, ხოლო დარჩენილ მასლას დავამატოთ ხახვი და ხელმეორედ ჩავნაყოთ როდინში. შემდეგ ყოველივე ეს მასლა გადავიტანოთ სხვა ჯამში, გავხსნათ ერთ ჩაის ჭიქა ადუღებულ ცივ წყალში და დავუმატოთ ძმარი გემოვნების მიხედვით. ზემოდან მოვასხათ გამოხდილი ნიგვზის ზეთი და მივიტანოთ სუფრაზე პატარა ღრმა ლამბაქებით.

ნიგვზის საწებელი


წყარო: mary.ge
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.