ვაშლის ნამცხვარი (სამარხვო)



მასალა:


* 1 კგ. ვაშლი
* 1 ჩ.ჭ. ზეთი
* 1 ჩ.ჭ. შაქარი
* 3.5 ჩ.ჭ. ფქვილი
* 2-3 ს.კ. შაქრის ფქვილი
* 1 ჩ.კ. სოდა
* 1 პაკეტი ვანილი
* 1/2 ჩ.ჭ. ცხელი წყალი

მომზადება:

ჯამზე დაყარეთ სამი ჩაის ჭიქა ფქვილი, გაუკეთეთ ღრმული, ჩაასხით ზეთი და ნახევარი ჭიქა ცხელი წყალი, დაამატეთ სოდა და მოზილეთ ცომი. ვაშლი (სასურველია მცირე ზომის) გათალეთ და დაჭერით.

გულის მოსამზადებლად ერთმანეთს აურიეთ ერთი ჩაის ჭიქა შაქარი, ნახევარი ჭიქა ფქვილი და ვანილი.

ცომი გაყავით ორ ნაწილად. ერთი ნაწილი ჩაასხით ფქვილმოყრილ ტაფაზე, თანაბრად გადაანაწილეთ მასზე გული, დააწყვეთ ვაშლის ნაჭრები და დაასხით ცომის მეორე ნაწილი. გამოაცხვეთ ნელ ცეცხლზე.

როდესაც გავარდისფერდება, გამოიღეთ და დაჭერით თბილი.

როცა გაცივდება, მოაყარეთ შაქრის ფქვილი.


ვაშლის ნამცხვარი (სამარხვო)


ვაშლის ნამცხვარი (სამარხვო)


ვაშლის ნამცხვარი (სამარხვო)
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.