დორადო (ზღვის კარჩხანა) ტომსიკაში - Dorado (zgvis karchxana) tomsikashi



დორადო (ზღვის კარჩხანა) ტომსიკაში

Dorado (zgvis karchxana) tomsikashi




მოსამზადებლად დაგჭირდებთ:

დორადო 2ც. (500-600გრ.) ლიმონის და ფორთოხლის ცედრა (ქერქი) – (5-6 გრ.) ფორთოხლის წვენი –1/2 ჭ. რეჰანი – 2-3 ღერო (3გ.) ქინძი – 3-4 ღერო (5გ.) ნიორი – 4 კბილი (20 გრ.) კოჭას ძირი (იმბირი) – 20 გრ. მწვანე ხახვი (თეთრი ნაწილი) – 3-4 ღერო (5 გრ.) შირბახტის (კუნჟუტის) ზეთი – 2 ჩ.კ. ზეითუნის ზეთი – 2 ს.კ. სოიოს სოუსი – 3 ს.კ. მარილი და ახლად დაფქული პილპილი – გემოვნებით.


მომზდების წესი:

დორადოს ოდნავ დასერავთ ორივე მხრიდან, ფაშვში ჩაუდეთ ორი კბილი ნიორი. თერმოგამძლე აპკი (არქონის შემთხვევაში ფოლგა ან კალკა.) დაახვიეთ და ერთი ბოლო გაუკარით ბაწრით, მეორე მხრიდან ჩადეთ თევზი. მეორე თევზიც, ასევე ჩადეთ ცალკე, ტომსიკაში. შემდეგ, მოამზადეთ ,,ქურქი”, რომელშიც დორადო გამოცხვება.

ქინძი და რეჰანი დაჭერით წვრილად, ჩაყარეთ ტომსიკაში. კოჭას (იმბირი) მოაცილეთ კანი და დაჭერით ჯერ რგოლებათ,შემდეგ წვრილ ღერებათ. მწვანე ხახვის თეთრი ნაწილი დაჭერით რგოლებათ. დაჭრილი ხახვი და კოჭას ჩაუშვით ტომსიკაში. თევზს ზემოდან შემოაყარეთ წვრილად დაქუცმაცებული ლიმნისა და ფორთოხლის კანი (ცედრა).

ფორთოხალი გადაჭერით შუაზე, ნახევარი ფორთოხლის წვენი მოასხით ორივე თევზს. ჩაასხით ცოტაოდენი ზეითუნის და შირბახტის (კუნჟუტის) ზეთი, დაუმატეთ სოიოს სოუსი. ტომსიკას, ბაწრით შეუკარით მეორე მხარეც, დაადეთ თერმო კერამიკულ ჭურჭელზე და გამოაცხეთ ხუთი წუთის განმავლობაში. ეფექტის მისახდენათ – სუფრაზე შეგიძლიათ გაიტანოთ ტომსიკაში გახვეული.



































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.