ორაგულის რულეტი - Oragulis ruleti



ორაგულის რულეტი

Oragulis ruleti






მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:

300 გრ. ორაგულის ფილე, 3 ს/კ კარაქი, 1 თავი ხახვი წვრილად დაჭრილი, ახალდაფქული შავი პილპილი, 1 ც. კვერცხის გული, 50 გრ. არაჟანი, 1 დიდი კონა კამა დაქუცმაცებული, მარილი, 2 ც. კვერცხი, 1 კგ. ფენოვანი ცომი, 250 გრ., მწვანილი (ან ყვავილოვანი კომბოსტო), 0,5 კბილი ნიორი.


მომზადების წესი:

ორაგული დაჭერით პატარა ნაჭრებად. გაადნეთ კარაქის ნახევარი და მოდაღეთ ხახვი. დაამატეთ ორაგული და დაბრაწეთ 2-3 წუთის განმავლობაში. შეკმაზეთ პილპილით. შეაგრილეთ და დაუმატეთ კვერცხის გული, არაჟანი და კამა.

მსხვილად დაჭერით ისპანახი თუ იხმართ კომბოსტოს- დაანაწილეთ ყვავილედებად. გაადნეთ დარჩენილი კარაქი და მოთუშეთ ბოსტნეული. დაამატეთ ნიორი, შეკმაზეთ მარილით და პილპილით. ჰაერღუმელის ტაფაზე დააფინეთ ცხიმგაუმტარი ქაღალდი. გააბრტყელეთ ცომი ორ 60 სმ. X 20 სმ. სიდიდის ფირფიტებად.

დადეთ ერთერთი მათგანი ტაფაზე, წაუსვით გვერდებზე კვერცხი, დაადეთ ისპანახი, შემდეგ ორაგული, ისე რომ დატოვეთ კვერცხწასმული გვერდები, გადააფარეთ ცომის მეორე ფენა და გვერდებზე დააწექით ჩანგლით, ჩამოჭერით ზედმეტი ცომი და 2-3 ადგილას ჩაჩხვლიტეთ ზემოდან ჩანგლით.

გადაუსვით კვერცხი და შედგით ჰაერღუმელში დაახლოებით 10 წუთით. სუფრაზე გაიტანეთ არაჟანთან ერთად. რულეტი შეგიძლიათ მოამზადოთ წინასწარ და სუფრაზე გატანის წინ შეათბოთ.

ულუფის რაოდენობა: 8; მომზადების დრო: 35 წუთი

































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.