მოხარშული ზუთხი საწებლით - Moxarshuli zutxi saceblit



მოხარშული ზუთხი საწებლით

Moxarshuli zutxi saceblit







მოსამზადებლად დაგჭირდებათ;

1 კილო ზუთხი, 2 ძირი ოხრახუში, 2 თავი ხახვი, 2 ფურცელი დაფნის ფოთოლი, 1 ჩაის კოვზი გამზადებული მდოგვი, 1/2 ლიმონი, მარილი გემოვნებით, პურის ფქვილი 1/2 სუფრის კოვზი, 2 ნატეხი შაქარი, 5 ნორმალური პილპილი , 1/2 სუფრის კოვზი ზეთი, 1/2 ჩაის ჭიქა თეთრი ღვინო, 3 ცალი კვერცხი.


მომზადების წესი:

ძუთხი მოხარშეთ ჩვეულებრივი წესით. ქვაბში ჩადეთ გამზადებული მდოგვი, პურის ფქვილი, ზედ დაასხით 1/2 კოვზი ზეთი გახსნი 2 ჩაის ჭიქა თევზის ნახარშ წვენში, თეთრი ღვინო და ადუღეთ მანამდე, სანამ 2 ჩაის ჭიქაზე ად დადგება.

მერე მიუმატეთ დაჭრილი ლიმონი, შაქარი, ხელახლა აადუღეთ და გადაწურეთ. აიღეთ ამ საწებელიდა ნახევარი ჩაის ჭიქა, აურიეთ შიგ გათქვეფილი 3 კვერცხის გული და ჩასსხით დანარჩენ საწებელში.

მოხარშული დაჭრილი ზუთხი დაალაგეთ ლანგარზე და გადაასხით ზედ ცხელი საწებელი.

































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.