ქათმისა და სოკოს ტოსტები
მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:
ხორბლის პური – 8 ნაჭერი, ქათმის ბარკალი – 2 ც. ქათმის ან ბოსტნეულის ბულიონი – 1/2 ჭიქა, მწყერის ან კათმის კვერცხი – 2 ც. მჟავე კიტრი – 1 ც. მჟავე შამპინიონი – 4 ც. მაიონეზი – 2 ს.კ. რომი – 1/2 ჩ.კ. მდოგვი, დაფნის ფოთოლი – 1ც. დაფქული შავი პილპილი, შავი პილპილის მარცვლები, მარილი.
მომზდების წესი:
1. ქათმის ბარკლებს დაასხით ბულიონი, დაუმატეთ მარილი, ხახვი, შავი პილპილის მარცვლები, დაფნის ფოთოლი და მოხარშეთ.
2. თავისივე ბულიონში გააგრილეთ, ამოიღეთ, მოაცილეთ კანი და მოაშორეთ ძვლები.
3. მოხარშული ქათმის რბილობი წვრილად დაჭერით.
4. კიტრი მოგრძო ნაჭრებად დაჭერით და მოხარშული მწყერის კცერცხი გადაჭერით 4 ნაწილად ან გახეხეთ მსხვილ სახეხზე.
5. დააქუცმაცეთ სოკო.
6. დაჭრილი კათამი, კიტრი, სოკო გადაურიეთ, მოაყარეთ მარილი პილპილი და მოასხით რომი.
7. გამზადებულ მასას შეურიეთ მაიონეზი.
8. ტოსტერში ან ტაფაზე გახუხეთ პურის ნაჭრები.
9. გახუხულ პურებზე შემოაწყვეთ გამზადებული კათმის ნაზავი, ზემოდან შემოადეთ გადაჭრილი კვერცხი და გააფორმეთ დარჩენილი მაიონეზით
ულუფების რაოდენობა: 4; მომზადების დრო 40 წუთი
ხორბლის პური – 8 ნაჭერი, ქათმის ბარკალი – 2 ც. ქათმის ან ბოსტნეულის ბულიონი – 1/2 ჭიქა, მწყერის ან კათმის კვერცხი – 2 ც. მჟავე კიტრი – 1 ც. მჟავე შამპინიონი – 4 ც. მაიონეზი – 2 ს.კ. რომი – 1/2 ჩ.კ. მდოგვი, დაფნის ფოთოლი – 1ც. დაფქული შავი პილპილი, შავი პილპილის მარცვლები, მარილი.
მომზდების წესი:
1. ქათმის ბარკლებს დაასხით ბულიონი, დაუმატეთ მარილი, ხახვი, შავი პილპილის მარცვლები, დაფნის ფოთოლი და მოხარშეთ.
2. თავისივე ბულიონში გააგრილეთ, ამოიღეთ, მოაცილეთ კანი და მოაშორეთ ძვლები.
3. მოხარშული ქათმის რბილობი წვრილად დაჭერით.
4. კიტრი მოგრძო ნაჭრებად დაჭერით და მოხარშული მწყერის კცერცხი გადაჭერით 4 ნაწილად ან გახეხეთ მსხვილ სახეხზე.
5. დააქუცმაცეთ სოკო.
6. დაჭრილი კათამი, კიტრი, სოკო გადაურიეთ, მოაყარეთ მარილი პილპილი და მოასხით რომი.
7. გამზადებულ მასას შეურიეთ მაიონეზი.
8. ტოსტერში ან ტაფაზე გახუხეთ პურის ნაჭრები.
9. გახუხულ პურებზე შემოაწყვეთ გამზადებული კათმის ნაზავი, ზემოდან შემოადეთ გადაჭრილი კვერცხი და გააფორმეთ დარჩენილი მაიონეზით
ულუფების რაოდენობა: 4; მომზადების დრო 40 წუთი
|
|
|
|
|
|
|
|
|