ხაჭაპური სასწრაფო



მომზადების წესი:
ხუთწუთიანი ხაჭაპური. 200 გრამი კარაქი დავფშვნათ 5 თხელ ჭიქა ფქვილში. ისე რომ მივიღოთ ერთგვაროვანი მასა. შუაგულში ჩავასხათ ერთ ქილაზე ცოტა ნაკლები მაწონი. სანამ მაწონს და ფქვილს ავურევთ 1 ჩაის კოვზი სოდა გავხსნათ 2 ჩაის კოვზ ძმარში და დავასხათ მაწონს . ამის შემდეგ მოვზილოთ ცომი. გავახვიოთ ის ცელოფანში და შევდოთ საყინულეში მანამ სანამდე ყველს მოვამზადებთ. გავხეხოთ 700-800 გრამი წყალგავლებული და არა დამბალი ყველი (დალბობა არ არის საჭირო ) დავუმატოთ ერთი კვერხი. გამოვიღოთ ცომი მაცივრიდან გავაბრტყელოთ კონვერტისებურად მთლიანად და შუაში მოვათავსოთ ყველი. გვერდები ორი მხრიდან მივიტანოთ ერთმანეთთან და მოვუკრათ პირი და ბოლოები. თავზე გადავუსვათ ათქვეფილი კვერცხის გული და შევდოთ გაზქურაში. ხაჭაპური დაახლოებით 25-30 წუთში მზად იქნება.


გემრიელად მიირთვით !
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.