ქათმის კარლეტი ქამა სოკოთი



ქათმის კარლეტი ქამა სოკოთი


ინგრიდიენტები:
ქათმის ფილე - 400გ
ხახვი - 1ც;
კვერცხი - 1ც;
პანირებისათვის სუხარი - 5სუფრ. კოვზი;
მარილი,პილპილი - გემოს მიხედვით;
ქამა სოკო - 200გ;
ფქვილი - 3 სუფრ. კოვზი.

მომზადების წესი
გავატაროთ ხორცის გასატარ მანქანაში ქათმის ფილე და ხახვი, დავამატოთ 1-2 სუფრ. კოვზი პანირებისთვის სუხარი, მარილი და პილპილი. მოურიოთ მასა და გადავდოთ ცოტახნით სანამ გავარჩევთ სოკოს. შემდეგ გავარჩიოთ სოკო, მოვაჭრათ ფეხი, გავრეცხოთ შემდეგ დავაწყოთ სალფეტკფე რომ შეშრეს. მოვამზადოთ პანირების მასალა: მოვათავსოტ ცალ-ცალკე პიალაში ან ღრმა ტეფშებში ათქვეფილი კვერცხი, ფქვილი და პანირების სუხარები.

ავიღოთ ცოტა ფარში, გავახვიოთ მასში მთლიანი სოკო და მივანიჭოთ კატლეტის ფორმა. შემდეგ ამოვავლოტ ჯერ ფქვილში,შემდეგ კვერცხსა და სუხარევში. შევწვათ წინასწარ გაცხელებულ ტაფაზე ბევრი ზეთით( როგორც ფრიტიურში). უკეთესია წინასწარ გავამზადოთ კატლეტებიხოლო შემდეგ შევუდგეთ მათ ზეთში წვას.

კიდევ ერთიერთი რჩევა: სოკოსთან ერთად შეგიძლიათ ჩადოთ მდნარი ყველის ნაჭერი.
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.