ხაჭოს კექსი - კულინარია



ინსტრუქცია ხაჭოს კექსის მომზადებაზე.

ხაჭო - 400 გრ.
რომი, ხილის წვენი ან წყალი - 4 ს.კ.
დარბილებული კარაქი - 250 გრ.
კვერცხი - 3 ც.
ფქვილი - 400 გრ.
პაკეტი შაქრიანი ვანილი - 1/2
შაქრის პუდრა - 200 გრ.
ქიშმიში - 100 გრ.
ლიმონი - 1 ც.
შაქარი - 125 გრ.
მარილი - 1 მწ.
სახამებელი - 50 გრ.
გარგარის ჯემი - 150 გრ.
დაჭრილი ფსტა - 25 გრ.

საფეხურები

1. ხაჭო გაწურეთ. ქიშმიში რომში ჩაალბეთ. ლიმონი გარეცხეთ და გაამშრალეთ. გახეხეთ კანი და გამოწურეთ წვენი.

2. ფორმას წაუსვით ცხიმი და მოაყარეთ დაფხვნილი ორცხობილა. ღუმელი გააცხელეთ 180C-მდე. კარაქი , შაქარი და კვერცხი ათქვიფეთ ჰაეროვანი მასის მიღებამდე. 1 ჩ.კ. ცილა მინანქრისათვის შეინახეთ. დარჩენილ ცილას დაუმატეთ 2 მწ. მარილი , ლიმონის ცედრა, 3 ს.კ. ლიმონის წვენი , ფქვილი და ცომის საფხვიერებელი. შეურით ქიშმიში და ხაჭო.

3. ფორმას წაუსვით ცხიმი , ცომი ჩაასხით ფორმაში და აცხვეთ 1 სთ. როდესაც ნამცხვარი გაცივდება , ფორმა ლანგარზე გადმოაბრუნეთ.

გარგარის ჯემი წამოადუღეთ და გაატარეთ საცერში. ცხელი ჯემი ნამცხვარს ფუნჯით რამდენიმეჯერ გადაუსვით და დადგით გასაშრობად.

4. შაქრის პუდრა გაცერით. შეურიეთ დარჩენილი ლიმონის წვენი , კვერცხის ცილა და მოამზადეთ სქელი მინანქარი და მოაყარეთ დაჭრილი ფსტა.


წყარო: presa.ge
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.