წიწმატის სამკურნალო თვისებები



წიწმატის წვენს ახალმოჭრილი მცენარისგან წურავენ. ხალხურ მედიცინაში მას იყენებენ როგორც შარდმდენ საშულებას, ნაღვლ-კენჭოვანი დაავადებების დროს, ასევე, მადის მოსამატებლად და საჭმლის მონელების გასაძლიერებლად. სასარგებლოა, როგორც მატონიზებელი და ვიტამინიანი საშუალება, სისხლნაკლებობის და ვიტამინების უკმარისობის დროს.

ჰიპერტონიისას, წნევის დასაწევად სვამენ წიწმატის წვენს. წვენის სისტემატური გამოყენება აჩერებს ავთვისებიანი ახალწარმონაქმნის ზრდას. ექიმები გვირჩევენ, რომ ერთი სუფრის კოვზი წიწმატის წვენი, დღეში სამჯერ მივიღოთ, ჭამამდე.

ძველ წყაროებში მოყვანილია ასეთი რეცეპტი: წიწმატის დანაყილ ზედა ნაწილს შევურიოთ გამდნარი ქონი, ან კარაქი თანაფარდობით 1:5. ამგვარ მალამოს უნიშნავენ თავის კანის დაზიანებული ნაწილის მკურნალობისას, ძნელად შეხორცებადი წყლულების და მუნის დროს.


წყარო: presa.ge
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.