თქვენ დაგჭირდებათ:
* ფქვილი 600 გრ
* მშრალი საფუარი 1 ს/კ
* თბილი წყალი 200 გრ
* შაქარი 100 გრ.
* კვერცხის გული 2 ცალი
* მაწონი ან უშაქრო იოგურტი 0,5 ჭიქა
* ვანილის ექსტრაქტი 1ჩ/კ
* ლიმნის ცედრა 1ც/კ
* ქიშმიში 100 გრ
* ფერადი ხილის ჩირი 100 გრ
* კარაქი 1 ს/კ
* შაქრის პუდრა 50 გრ
მომზადება
გახსენით საფუარი თბილ წყალში , დაამატეთ შაქარი და დადგით თბილ ადგილას 20 წუთი. დაამატეთ კვერცხის გული, იოგურტი, დამდნარი კარაქი, ვანილი, ლიმნის ცედრა, ცოტა მარილი და ნელ-ნელა ფქვილი. მოზილეთ რბილი და ელასტიური ცომი , დადგით თბილ ადგილზე, რომ გაფუვდეს.
ხილის ჩირს დააყარეთ შაქრის პუდრა და ჩაყარეთ გამზადებულ ცომში, აურიეთ. ცომი გადმოიღეთ ფორმაში, ცოტა ხანი გააჩერეთ. გამოაცხეთ 175 გრადუსზე 45 წთ.
www.postalioni.com
|
|
|
|
|
|
|
|
|