5 ფერადი საკვები კიბოს პრევენციისთვის



კვება კიბოს წინააღმდეგ ბრძოლისთვის ძალიან მნიშვნელოვანი ელემენტია, ფერი კი მნიშვნელოვნად განსაზღვრავს საკვების სასარგებლო თვისებებს. თითოეული ფერი, რომელიც საკვებს გააჩნია კონკრეტული ტიპის კიბოს წარმოქმნას უშლის ხელს. როდესაც ბევრი სახეობის საკვებს იღებთ და მაქსიმალურად აფერადებთ დღის რაციონს, გამოდის თქვენ ბევრი დაავადებისგან იცავთ თავს, ჩვენ კი გასწავლით თუ რომელი საკვები პროდუქტი უნდა ჩართოთ უფრო აქტიურად თქვენი დღის რაციონში.

1- წითელი - ისინი იბრძვიან პანკრეასისა და საშვილოსნოს სიმსივნის წინააღმდეგ. როგორც კვლევამ დაადასტურა, რომელშიც 15 000 ქალბატონი მონაწილეობდა პომიდორი საშვილოსნოს კიბოს ერთ-ერთი ეფექტური პრევენციული საშუალებაა. ნახევარი ჭიქა პომიდვრის მიღება კვირაში 4-5-ჯერ 50 პროცენტით ამცირებს რისკებს. სხვა კვლევებმა კი ცხადყო, რომ პომიდორი ასევე ამცირებს პანკრეასის გამომწვევ რისკებს, ეს ალბათ იმიტომ ხდება, რომ ეს საკვები პროდუქტი მდიდარია სასარგებლო ვიტამინებითა და მინერალებით, რომელიც ასევე გვხვდება წითელ ბულგარულ წიწაკაში და წითელ კენკროვან ხილში. ეცადეთ ამ სახის საკვები დღეში ერთხელ მაინც მიიღოთ.

2- ნარინჯისფერი - იბრძვიან კუჭისა და მკერდის სიმსივნის წინააღმდეგ. ნივთიერება, რომელიც ნარინჯისფერს განსაზღვრავს შესაძლოა მოიპოვოთ ტკბილ კარტოფილში, სტაფილოში და ა.შ. მას გააჩნია ანტი კანცეროგენული გავლენა და ანადგურებს კიბოს გამომწვევ უჯრედებს. ის მჟავები და ორგანული ნაერთები კი, რომელთაც ამ ფერის საკვები პროდუქტები შეიცავენ ანელებენ მკერდის კიბოს რისკებს, ამიტომ აუცილებლად მიიღეთ ის მინიმუმ კვირაში სამჯერ.

3- ყვითელი - იბრძვიან საყლაპავისა და კუჭის კიბოს წინააღმდეგ. ისეთი ციტრუსი, როგორიცაა გრეიფრუტი, ლიმონი, მანდარინი, პაპაია მდიდარია C ვიტამინითა და ანტიოქსიდანტებით, შესაბამისად აქტიურად იბრძვიან პირის, ყელის, კუჭის და სწორი ნაწლავის სიმსივნეების წარმოშობის რისკების შესამცირებლად. ეცადეთ ამ ტიპის ციტრუსი დღეში ორჯერ მაინც მიიღოთ.

4- მწვანე - ფილტვის, სარძევე ჯირკვლისა და საკვერცხის კიბოს წინააღმდეგ. ყველა მწვანე ბოსტნეული, მაგალიტად კომბოსტო, ყვავილოვანი კომბოსტო, ბროკოლი და ა.შ. აქტიურად მოქმედებენ ამ ტიპის სიმსივნეების განვითარების წინააღმდეგ. მწვანე ბოსტნეული ასევე მდიდარია K ვიტამინით, რაც ამცირებს დიაბეტისა და პანკრეასის კიბოს რისკებს. მიირთვით დღეში ერთხელ მაინც.

5- ნეიტრალური ფერი - საკვერცხის, კუჭის და მსხვილი ნაწლავის კიბოს წინააღმდეგ იბრძვიან. სოკო, ნიორი, ხახვი, შეიცავენ დიდი რაოდენობით ანტიოქსიდანტებს და გააჩნიათ ანტიმიკრობული ეფექტი. ნიორი მასში შემავალი ნივთიერებების გამო ეცადეთ ნედლი სახით გამოიყენოთ ან დაამატეთ ცხელ კერძს იმ დროს, როდესაც უკვე მზადაა. ქალბატონები, რომლებიც ასეთ საკვებს შედარებიტ ხშირად მოიხმარენ მკერდისა და საშვილოსნოს კიბოს წარმოქმნის ნაკლები რისკის ქვეშ იმყოფებიან. სოკო დიდი რაოდენობით შეიცავს ვიტამინს. ეცადეთ ნეიტრალური ფერის საკვები დღეში ორჯერ მაინც მიირთვათ.


წყარო
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.