გოგრა ვაშლით



შემადგენლობა:

* 400 გ ნიახური
* 1 გოგრა (წონა 1 კგ)
* 1 თავი ხახვი
* 3 კბილი ნიორი
* 1 ჩ/კ ქვლიავის თესლი
* 1 ჩ/კ დაფქვილი მუსკატი
* 2 ს/კ კარაქი
* 400 გ ვაშლი
* 1 ლიმონი
* 250 გ ბოსტნეულის ბულიონი
* 200 გ არაჟანი
* მარილი და პილპილი გემოვნებით

მომზადება: ნიახური დაჭერით წვრილად. გოგრას მოაჭერით თავი და ამოაცალეთ თესლი. ხახვი და ნიორი დაჭერით წვრილად, დაუმატეთ სანელებლები და მოშუშეთ ზეთში. შეურიეთ ნიახური, დაჭრილი ვაშლი და ლიმნის წვენი, მოაყარეთ მარილი და პილპილი. მიღებული მასით ამოავსეთ გოგრა, დააფარეთ თავზე და მოშუშეთ ბულიონში 45 წთ. სოუსის მოსამზადებლად ბულიონში შეურიეთ არაჟანი, ცოტა ხანს ადუღეთ და დაუმატეთ დაჭრილი ნიახური. სოუსი მიიტანეთ გოგრასთან ერთად.

წყარო
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.