ლიმონის ფილები (გემრიელი დესერტის მარტივი რეცეპტი)



ინგრედიენტები:

ცომის ფენა:

1 ჭიქა დარბილებული კარაქი
2 ჭიქა ფქვილი
½ ჭიქა შაქარი

ლიმონის ფენა:

1½ ჭიქა შაქარი
¼ ჭიქა ფქვილი
4 ცალი კვერცხი
2 ცალი ლიმონი
საკონდიტრო შაქარი

პირველი ეტაპი:
გააცხელეთ ღუმელი 175°C-მდე. საშუალო ზომის თასში ერთმანეთს შეურიეთ დარბილებული კარაქი, 2 ჭიქა ფქვილი და ½ ჭიქა შაქარი. მიღებული მასა თანაბრად გადაანაწილეთ 23×33სმ ზომის საცხობი ჭურჭლის უცხიმო ზედაპირზე და აცხვეთ გაცხელებულ ღუმელში 15-20 წუთი, სანამ არ გამაგრდება და მოოქროსფერო შეფერილობას არ მიიღებს.

მეორე ეტაპი:
ახალ თასში ერთმანეთს შეურიეთ დარჩენილი 1½ ჭიქა შაქარი და ¼ ჭიქა ფქვილი. ჩაუმატეთ კვერცხი(4ცალი) და ჩააწურეთ ლიმონი(2ცალი). მიღებული მასა თანაბრად გადაანაწილეთ უკვე გამომცხვარ ცომის ფენაზე, შედგით ღუმელში და აცხვეთ 20 წუთი. გააცივეთ ოთახის ტემპერატურამდე და დაჭერით; სურვილისამებრ მოაფრქვიეთ საკონდიტრო შაქარი და მიირთვით გემრიელად.

წყარო
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.