ლიმონჩელო



მასალა:

* 10 ლიმონი
* 1 ლიტრი არაყი
* 3 ჭიქა თეთრი შაქარი
* 4 ჭიქა წყალი

მომზადება:

ლიმონს მოვაშოროთ კანი, ჩავყაროთ დიდ ქილაში, დავასხათ არაყი. დავაფარეთ თავსახური, გავაჩეროთ ერთი კვირა ოთახის ტემპერატურაზე. ერთი კვირის შემდეგ, ქვაბში შევურიოთ შაქარი და წყალი, წამოვადუღოთ. ვადუღოთ 15 წთ–ის განმავლობაში. ვაცადოთ სიროფს გაცივება ოთახის ტემპერატურაზე. არყის ნარევს დავამატოთ შაქრის სიროფი. ჩავასხათ ბოთლებში და დავახუროთ საცობები. გავაჩეროთ 2 კვირის განმავლობაში ოთახის ტემპერატურაზე. გამოყენებამდე ბოთლები შევდგათ მაცივარში, გავაცივოთ კარგად.

ლიმონჩელო


წყარო:mary.ge
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.