ინგრედიენტები:
* 400 გ გოგრა (რბილი ნაწილი)
* 50 გ ნაღების კარაქი
* 4 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
* 2 ს.კ. სიმინდის ფქვილი
* 1 თავი ხახვი
* 2 წითელი ტკბილი წიწაკა
* 2 კბ ნიორი
* 2 ს.კ. ტომატი
* 100 გ ყველი ჩედარი
* 300 გ მოხარშული ლობიო
* 10-12 მწვანე ხახვი
* 100 გ ტკბილი სიმინდი (დაკონსერვებული)
* 1/8 ჩ.კ. დარიჩინი
* 1 ჩ.კ. წითელი მწარე წიწაკა
* მარილი
* 1 ს.კ. ძმარი ბალზამიკო
* 100 გ არაჟანი
მომზადება:
* ლობიო მოხარშეთ 1,8 მლ ოდნავ მარილიან წყალში.
* გოგრას ამოაცალეთ თესლი, დაჭერით კანიანად, მოასხით 2-3 ს.კ. წყალი და შეახვიეთ ფოლგაში. ფოლგა ჩანგლით დაჩხვლიტეთ რამდენიმე ადგილას და გამოაცხვეთ 200 გრადუსამდე გახურებულ აირღუმელში 20-25 წუთის განმავლობაში.
* გამომცხვარი გოგრა შეაგრილეთ, მოაშორეთ კანი და ფრთხილად დაჭერით.
* ზეთიან ქვაბში მოშუშეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და ნიორი. 5-6 წუთში დაამატეთ დაჭრილი ტკბილი წიწაკა, მწარე წიწაკის ფხვნილი და დატოვეთ დაბალ ცეცხლზე კიდევ 5 წუთი. ამის შემდეგ დაუმატეთ ტომატი, კარაქი, სიმინდის ფქვილი, ძმარი და კარგად მოურიეთ.
* დაახლოებით 7 წუთში მიღებულ მასას ნელ-ნელა დააამატეთ ჯერ ლობიო ნახარშ წვენთან ერთად, შემდეგ სიმინდის მარცვლები, დარიჩინი, გახეხილი ჩედარი, გოგრის ნაჭრები და მარილი. ადუღეთ 3-4 წუთი და გადმოდგით გაზქურიდან.
* სუპი გაანაწილეთ თეფშებზე. თითოეულ მათგანს მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი მწვანე ხახვი და მოასხით არაჟანი.
გემრიელად მიირთვით!
|
|
|
|
|
|
|
|
|