ინგრედიენტები:
* ქათამი (1 კგ);
* 2 თავი ხახვი;
* 3 პატარა პომიდორი;
* 8 კბ ნიორი;
* 1 დიდი ზომის სტაფილო (ან 100 გ გაყინული სტაფილო);
* 1/2 ჩ.კ. ორეგანო;
* 100 მლ თეთრი ღვინო;
* 100 მლ ბულიონი;
* 1 ლიმონის წვენი;
* 5 ს.კ. ზეთი;
* 1 ჩ.კ. ახლად დაფქული შავი პილპილი;
* მარილი.
მომზადება:
ქათამი ნახევრად მოხარშეთ მარილიან წყალში. ბულიონი შეინახეთ.
ქათამი ამოიღეთ ბულიონიდან, დაჭერით მოზრდილ ნაჭრებად და ჩაალაგეთ ზეთმოსხმულ ცეცხლგამძლე ჭურჭელში. მოაყარეთ მარილი და პილპილი. ასევე დაამატეთ 3-4 ნაწილად გაჭრილი პომიდვრები, მსხვილად დაჭრილი ხახვი და 4 კბილი მთლიანი ნიორი.
სტაფილო დაჭერით დიდ ნაჭრებად. თუ გაყინული სტაფილო გაქვთ, დაჭრა საჭირო აღარაა (მცირე ზომის გაყინული სტაფილო დიდ მარკეტებში პაკეტებით იყიდება). დაამატეთ 4 კბილი დანაყული ნიორი. მოასხით ღვინო, ლიმონის ახლად გამოწურული წვენი, ბულიონი, კარგად აურიეთ და წამოადუღეთ.
მიღებული მასა მოასხით ნახევრად მოხარშული ქათმის ნაჭრებს და გამოაცხვეთ 200 გრადუსამდე გახურებულ აირღუმელში დაახლოებით 45-50 წუთის განმავლობაში.
გემრიელად მიირთვით!
წყარო: friday.ge
|
|
|
|
|
|
|
|
|