შამპანურის ჟელე - შამპანჟელო



თუ გსურთ ფურორი მოახდინოთ შამპანურის ჟელე მოამზადეთ - ძვირიანი ვახშმების განუყრელი ნაწილი.

ჟელეს მომზადება იმ ჟელატინზეა დამოკიდებული, რაც შეიძინეთ, ამიტომ, ვიდრე ჩვენს პროპორციებს წაიკითხავთ, მაინც გადაავლეთ თვალი თქვენი ჟელატინის „ინსტრუქციას“..

ჩვენ კი, ასეთ რეცეპტს გთავაზობთ:


2 ჭიქა ჟოლო (300 გრამი);
შაქარი - 50 გრამი (პლუს 2 კოვზი);
2 სუფრის კოვზი ლიმნის წვენი და 4 ჩაის კოვზი ჟელატინი;
1 ბოთლი ცქრიალა ღვინო;

1. ჟოლო, 50 გრამი შაქარი, 1 კოვზი ლიმნის წვენი მოათავსეთ ჯამში, კარგად მოურიეთ და ოთახის ტემპერატურაზე გააჩერეთ 30 წუთი, ჟოლო ამ დროს საკუთარ წვენში ჩაბუჟბუჟდება.

2. მეორე პატარა ჯამში ჩაასხით 50 გრამი შამპანური და ჟელატინი. გააჩერეთ, ვირდე ჟელატინი არ დაიბერება.

3. პატარა ქვაბში წამოადუღეთ 1 ჭიქა შამპანური, დაამატეთ შაქარი და კარგად მოურიეთ, შაქარი ბოლომდე უნდა გადნეს, ამ ცხელ ქვაბში ჩაუშვით ჟელატინიანი შამპანური და კარგად მოურიეთ.

4. გადაინატეთ ეს ყველაფერი დიდ ჯამში, სადაც ყველა ინგრედიენტს აურევთ ერთმანეთში - ჟოლოს თავის წვენიანად, შამპანურს, ჟელატინიან შამპანურის ნაწილს...

5. გადაიტანეთ ჭიქებში (ჟოლო თანაბრად გადაანაწილეთ!) ან, მთლიან ფორმაში ჩაასხით...

ჟელე ცივდება მაცივარში 3 საათი! გემრიელად მიირთვით!

წყარო: ჟურნალი „პირველი კულინარი“/ Pirveli Culinary - cooking magazine
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.