პროდუქტები, რომლებიც ყოველთვის უნდა გქონდეთ სამზარეულოში



გინდათ იყოთ მოხდენილი და ჯანმრთელი? მაშინ მოინიშნეთ ის ათი პროდუქტი, რომლებიც თქვენს მაცივარში ყოველთვის უნდა იყოს.

1. თაფლი - ის იმუნიტეტს აძლიერებს და საუკეთესო ენერგიის წყაროა.

2. ბანანი - მასში ბევრი კალიუმია, რაც კუნთებს აძლიერებს. ასევე დადებით გავლენას ახდენს ბანანი გულზე და ამცირებს ინსულტების განვითარების რისკს.

3. შვრია - ასუფთავებს სისხლძარღვებს და კურნავს კუჭ-ნაწლავის დაავადებებს. მასში არის სასარგებლო ნახშირწყლები, რომელთა წყალობითაც ნაყროვანების გრძნობას ბადებს.

4. ისპანახი - მასში ბევრია ცილა და ვიტამინები, ანტიოქსიდანტები და რკინა.

5. ზეითუნის ზეთი - მასში დიდი რაოდენობით არის `ე~ ვიტამინი, რომელიც სხვა ვიტამინების ათვისების პროცესში მონაწილეობს. ეს ზეთი ორგანიზმის გაახალგაზრდავებას უწყობს ხელს და ქოლესტერინის დონეს ამცირებს.

6. ვაშლი - მასში ბევრი ვიტამინია. გარდა ამისა, ეს ხილი ანელებს სიმსივნური უჯრედების ზრდას და აუმჯობესებს გულის, ფილტვების და კუჭნაწლავის ტრაქტის მუშაობას.

7. იოგურტი - მასში დიდი რაოდენობით არის კალციუმი და პრობიოტიკები, რომელიც ამაღლებს იმუნიტეტს და აუმჯობესებს კუჭის მოქმედებას.

8. ორაგული - მასში დიდი რაოდენობით არის ომეგა-3, რომელიც ქოლესტერინის დონეს ამცირებს და სიმსივნისგან იცავს. გარდა ამისა, აიმჯობესებს ტვინის მუშაობას, ებრძვის დეპრესიას.

9. სტაფილო - შეიცავს დიდი რაოდენობით ბეტა-კაროტინს, რომელიც აუმჯობესებს მხედველობას, ამცირებს ონკოლოგიური დაავადებების რისკს.

10. მოცვი - ეს კენკრა ანელებს ორგანიზმის დაბერების პროცესს და აუმჯობესებს მხედველობას. გარდა ამისა, მოცვი მეხსიერებაზეც დადებითად მოქმედებს


წყარო: etanews.ge
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.