ბადრიჯანი ყველით - უგემრიელესი კერძი - რეცეპტები - კულინარია



შემადგენლობა:

3 ც. ბადრიჯანი
350 გრ. ყველი
5 ც. კვერცხი
1 კონა ოხრახუში
250 გრ. საფანელი
1.5 ჭიქა ზეთი
მარილი - გემოვნებით


მომზადება:

ბადრიჯანს მოვაჭრათ ბოლოები, გავრეცხოთ, დავჭრათ გრძლად, მოვაყაროთ მარილი და გავაჩეროთ ნახევარი საათი. ტაფაში გავაცხელოთ ზეთი, ჩავაწყოთ გაწურული ბადრიჯნები და შევაწვათ ორივე მხრიდან. ცალკე ჯამში გავხეხოთ ყველი, ჩავახალოთ 1 კვერცხი. მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი ოხრახუში და ავურიოთ. გაციებულ ბადრიჯანს დავადოთ ყველის გულსართი, დავაფაროთ ზემოდან მეორე ნაჭერი, ხელით ოდნავ დავაწვეთ, რომ ერთმანეთს მიეკრას. ამოვავლოთ ყველიანი ბადრიჯნები 2 ც ათქვეფილ კვერცხში,. საფანელში და შევწვათ ზეთში ორივე მხრიდან.

presa.ge
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.