უგემრიელესი ყველის სუფლე - რეცეპტები - კულინარია



საჭირო ინგრედიენტები:

გულგამოცლილი მოზრდილი კიტრის ნახევარი;
6 ჩაის კოვზი ჟელატინი,
3 სადილოს კოვზი ვაშლის ძმარი;
1,5 ჩაის ჭიქა სქელი არაჟანი;
500 გრამი ცხიმიანი ყველი,
მარილი, პილპილი გემოვნებით, ხახვი, მწვანილი და კიტრი მოსართავად.


მომზადების წესი:

ძალიან წვრილად დაჭრილ კიტრს მოაყარეთ ცოტა მარილი, პილპილი და დაასხით ძმარი. გადაიტანეთ საწურზე და გააჩერეთ 1 საათით. შემდეგ დააფარეთ ქაღალდის სქელი ხელსახოცი და შეაშრეთ.
ჟელატინს დაასხით ცივი წყალი, იმდენი, რომ დაიფაროს, გააჩერეთ 5 წუთს. დადგით ძალიან დაბალ ცეცხლზე და გაადნეთ. ნელ-ნელა ჩაასხით არაჟანში და კარგად აურიეთ.
ყველი დაფხვენით, აურიეთ კიტრს, დაასხით არაჟანი და კიდევ ურიეთ. ჩაასხით ფორმაში, რომლის ფსკერზეც წინასწარ, თხელ რგოლებად დაჭრილ კიტრს დააწყობთ და მთელი ღამით შედგით მაცივარში.
სუფრასთან მიტანის წინ გადმოიღეთ მრგვალ ლანგარზე და მორთეთ რგოლებად დაჭრილი ხახვით, კიტრითა და ოხრახუშით.

postalioni.ge
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.