რომელი პროდუქტები იწვევს დაღლილობასა და უძილობას



ამერიკელმა მეცნიერებმა იმ პროდუქტების სია შეადგინეს, რომლებიც დაღლილობასა და უძლურებას იწვევენ.

მეცნიერები აღნიშნავენ, რომ ალკოჰოლი ძილიანობის გამომწვევია, რომელიც არ ადუნებს. მათი აზრით, სიმთვრალეში ძილი არ აღადგენს ორგანიზმის ძალებს.

პროდუქტების სიაში, რომლებიც უძლურებას იწვევენ, შემდეგი ტკბილეულია. ისინი ორგანიზმში გლუკოზის დონეს ამაღლებენ, რომელიც შემდეგ მკვეთრად ეცემა. ამ პროცესში ადამიანი ძალების დაქვეითებას გრძნობს.
მესამე ადგილზე ინდაურის ხორცია. მასში შემავალი ცილები აქვეითებს შრომისუნარიანობას.
მეოთხე ადგილზეა ცომეული პროდუქტები, მათ შორის მაკარონები. ისინი ტკბილეულივით, სისხლში სწრაფად ათვისებადი გლუკოზის დაქვეითებას იწვევენ.

''ლიდერთა'' ხუთეულს ასრულებს შემწვარი საკვები. როგორც მეცნიერები ამტკიცებენ, შემწვარი კერძები ართმევს ორგანიზმს ძალებს გადამუშავებისთვის და აღიზიანებს საჭმლის მომნელებელ ტრაქტს.

დაღლილობისა და უძლურების დაძლევაში კი დაგეხმარებათ პროდუქტები, რომლებიც რკინის დეფიციტს აღადგენენ - ისპანახი, ვაშლი, ჭარხალი, წიწიბურა, ლობიო


წყარო: life.mediamall.ge
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.