5 ქვეყანა და ყავის 5 რეცეპტი



ყავა კონიაკით, რძით, ნაყინით, კვერცხის გულით, მარილით, კაკაოთი... ყველა ქვეყანას თავისი უნიკალური რეცეპტი აქვს.

ფრანგები ყავას თავიანთი საამაყო კონიაკით ამზადებენ - მზა მაგარ ყავას ფილტრავენ, ამატებენ ცოტა მარილს და კონიაკს. შაქარს გემოვნებით და სურვილით.

5 ქვეყანა და ყავის 5 რეცეპტი


ავსტრიაში ყავას თავისებურად - ვენურად ამზადებენ. მზა ყავას, ფინჯანში, თავზე ათქვეფილ ვანილიან და შაქრიან ნაღებს ადებენ, ზემოდან კი გახეხილ შოკოლადს აყრიან. შაქარი ცალკე მიაქვთ.

5 ქვეყანა და ყავის 5 რეცეპტი


მექსიკურ ყავაში ცოტაოდენ კაკაოს ამატებენ. ცხელ სასმელს ზოგჯერ რძეს, ზოგჯერ კი კვერცხის გულს ამატებენ და თქვეფენ. ჭიქებში ჩამოსხმულს თავისივე ქაფს ზემოდან ადებენ.

5 ქვეყანა და ყავის 5 რეცეპტი


ჩეხეთში ყავას რძით სვამენ. მოხარშულ შავ ყავას აზავებენ რძით პროპორციით 2:1

5 ქვეყანა და ყავის 5 რეცეპტი


იაპონური ყავა გნებავთ? მაშინ შეურიეთ შავი მაგარი ყავა და ტკბილი კაკაო პროპორციით 1:1, მიიყვანეთ ადუღებამდე, დაასხით ჭიქებში და დაამატეთ ნაღები.

5 ქვეყანა და ყავის 5 რეცეპტი



































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.