1. ხორცსაკეპ მანქანაში გავატაროთ: 0,5 ჩ. ჭ. ქიშმიში, 1 მუჭა კედრის თხილი, 1 ჩ. ჭ. ნიგოზი, 0,5 ჩ. ჭ. ნუში და 2 ლიმონის კანი.
ლიმონი გავწუროთ, დავუმატოთ 0,5 ჩ.ჭ. შავი ქლიავი და ჭერმის ჩირი (კურაგა), 150 გრ. თაფლი. მასა 2 დღე მშრალ ადგილას დავდგათ და შემდეგ მაცივარში შევინახოთ.
უფროსებმა უნდა მიიღონ დღეში სამჯერ, 2 სუფრის კოვზი, ბავშვებმა 3 წლიდან - 1 ჩ. კ. 2-ჯერ დღეში.
2. ჭერმის ჩირი, ლეღვი, შავი ქლიავი, ნიგოზი და ქიშმიში - ყველაფერი 200 გრ. - გავატაროთ 1 ცალ ლიმონთან ერთად.
დავუმატოთ 200 გრ. თაფლი და 50 მლ. კონიაკი. შევინახოთ მაცივარში.
მივიღოთ ჭამის წინ 1 ს.კ.
წყარო
|
|
|
|
|
|
|
|
|