ფენოვანი ღვეზელი კარტოფილის, ხორცისა და ყველის გულსართით



მასლა:


* ფენოვანი ცომი - 500გრ;
* 300გრ ფარში(ღორი 150გრ + ძროხა150გრ);
* 2 ცალი კარტოფილი;
* 2 ცალი დამჟვებული საშუალო ზომის კიტრი;
* მაიონეზი 3 ან 4 ს/კ;
* სენდვიჩის ყველი (3 ფურცელი);
* ყველი მოცარელა;
* ყველი პარმეზანი;
* წიწაკა და მარილი გემოვნებით;

მომზადება:


ცოტაოდენ ზეთში მოვშუშოთ ფარში წიწაკასთან და მარილთან ერთად.
ვშუშოთ სანამ სითხეს სულ არ დაიშრობს და ხორცი შემწვარის იერზე არ დავა. დავაყაროთ ცოტაოდენი ყველი პარმეზანი (50გრ).

კარტოფილი გავასუფთაოთ და დავჭრათ ძალიან პატარა კუბიკებად, შევბრაწოთ.
კიტრი დავჭრათ თხელ რგოლებად.

ცომი გავაბრტყელოთ ისე რომ არც ძალიან თხელი გამოვიდეს არც სქელი. მოვათავსოთ ფქვილმოყრილ ფორმაში და გავუკეთოთ ნაპირები.
პირველ ფენად მოვაყაროთ ფარში, დავჭრათ სენდვიჩის ყველი და მოვალაგოთ ზემოდან.

შემდეგ შემწვარი კარტოფილი და დამჟვებული კიტრი მოვალაგოთ. შემდეგ მაიონეზი მოვასხათ ბადის სახით და ბოლოს ზემოდან მოვაყაროთ მოცარელა.
ზემოდან გადავაფაროთ ფოლგა და შევდგათ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში. გამოვაცხოთ დაახლოვებით 15-20 წუთის განმავლობაში.

შემდეგ ფოლგა მოვხსნათ, ტემპერატურას დავუწიოთ 150 გრადუსამდე და კიდევ 15 წუთს დავტოვოთ აიღღუმელში.
ყველი რომ მოოქროსფერდება ღვეზელი მზადაა.

გემრიელად მიირთვით!


წყარო: mary.ge
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.