ღურკანას (გარბუშა) სუპ-პიურე - Gurkanas (garbusha) sup-piure



ღურკანას (გარბუშა) სუპ-პიურე

მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:

* თევზის ბულიონი - 1,5 ლ,
* კანგაცლილი ღურკანას (გარბუშა) ფილე - 300 გრ.,
* კარტოფილი - 6 ც.,
* სტაფილო - 1 ც.,
* პურის ფქვილი - 1 ს.კ.,
* ზეთი - 2 ს.კ.,
* ნაღები - 3 ს.კ.,
* მარილი (თუ ბულიონი უმარილოა) – 1 ჩ.კ.


მომზდების წესი:

გასუფთავებული სტაფილო და კარტოფილი დაჭერით კუბებად, ღურკანას (გარბუშას) ფილე – პატარა ნაჭრებად. სტაფილოს დაასხით ბულიონი და ადუღეთ 20 წუთი. დაუმატეთ კარტოფილი და ადუღეთ კიდევ 20 წუთი.

ღურკანას ფილე ჩაუშვით სუპში და ადუღეთ 10 წუთის განმავლობაში. ფქვილი მოდაღეთ ზეთში, ჩაუმატეთ სუპს, ურიეთ და მიიყვანეთ ადუღებამდე.

მომზადებული სუპი გადმოდგით ქურიდან. ბლენდერის საშუალებით დააქუცმაცეთ და მიღებულ ერთგვაროვან მასას დაუმატეთ მარილი, ნაღები და კარგად მოურიეთ. სუპ-პიურე გაიტანეთ სუფრაზე მწვანილთან და ორცხობილასთან ერთად.

ულუფების რაოდენობა: 4
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.