არაჟნის ჩიზქეიქის მომზადება - კულინარია



შეგიძლიათ გააფორმოთ ის გემოვნების მიხედვით - ხილით, ჟელატინით, კაკაოთი და ასე შემდეგ.

ინგრედიენტები:

300 გრ. პეჩენია (რაც შეიძლება მშრალი შეარჩიეთ)
100-150 გრ. ნაღების კარაქი
500 გრ. ნაღების ყველი (მასკარპონე)
200 გრ. არაჟანი ან ნაღები
150 გრ. შაქარი
20 გრ. ჟელატინი.

მომზადების წესი:

ჟელატინს დაასხით 100 გრ. ანადუღარი გაციებული წყალი და ერთი საათი დატოვეთ.

პეჩენია დაფხვენით ძალიან წმინდად. გაადნეთ კარაქი და შეურიეთ პეჩენიას, ისე რომ ერთგვაროვანი მასა მიიღოთ. შემდეგ გადაიტანეთ ფორმაზე (ის ღრმა უნდა იყოს) და თანაბრად გადაანაწილეთ მის ძირზე. კარგი იქნება თუ ცოტა ხნით მას მაცივარში შედგავთ.

ჟელატინი ადუღებამდე მიიყვანეთ.

ნაღები ან არაჟანი შაქართან ერთად მიქსერით გათქვიფეთ. დაუმატეთ ყველი და კარგად გათქვიფეთ. მას შეურიეთ ჟელატინი და ისევ გათქვიფეთ. მიღებული მასა გადაიტანეთ ფორმაში, პეჩენიაზე, თანაბრად გადაანაწილეთ და 3-4 საათით მაცივარში შედგით. შეგიძლიათ გააფორმოთ ის გემოვნების მიხედვით - ხილით, ჟელატინით, კაკაოთი და ასე შემდეგ.

წყარო: etanews.ge
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.