უგემრიელესი ხაჭაპური - რეცეპტი - კულინარია



ამ მადისაღმძვრელი ხაჭაპურის მომზადება დიდ ძალისხმევას სრულებით არ მოითხოვს.

მოსამზადებლად საჭიროა:

მაწონი - 400 გ;
მარგარინი - 500 გ;
კარაქი - 100 გ;
კვერცხი - 5 ც;
სოდა -1 ჩ.კ;
ძმარი - 1 ს.კ ;
არაყი - 1 ს.კ;
ფქვილი - დაახლოებით 600-700 გრ. (დაახლოვებით იმიტომ, რომ ხშირად სხვადასხვა ფქვილი სხვადსახვა რაოდენობას მოითხოვს. საშუალო სისქის ნაზი ცომი უნდა გამოვიდეს);
სულგუნი - 0,5 კგ;
ახალი ყველი ნაკლებმარილიანი - 0,5 კგ.

მომზადება:

ფქვილში ამატებთ 1 ც. 250 გრ. მარგარინს(ჩახეხეთ) და გააფხვიერეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე;

დაუმატეთ მარილი 1 ჩ.კ, 1 ს.კ. არაყი და ცალკე ათქვეფილი 3 კვერცხი;

მაწონში ჩაასხით ძმარში გახსნილი სოდა და დააცადეთ ამოვიდეს. დაუმატეთ ცომს და მოზილეთ საშუალო სისქის ნაზი ცომი.

შემდეგ გააბრტყელეთ, წაუსვით მარგარინი(კოლოფის ნახევარი) და გადაახვიეთ რულეტისებურად; დატოვეთ 15 წთ. კვლავ გააბრტყელეთ და წაუსვით მარგარინის მეორე ნახევარიც;

დაასვენეთ ცომი 30წთ. შემდეგ ცომი გაყავით ორ თანაბარ ნაწილად . ჯერ ერთი ფენა გააბრტყელეთ და დადეთ გამოსაცხობ ტაფაზე. ზემოდან თანაბრად გაანაწილეთ წინასწარ მომზადებული ყველის გულსართი (გახეხილი ყველი და სულგუნი +1ც. კვერცხი + 100 გრ. კარაქი), შემდეგ მეორე ცომის ნაწილიც გააბრტყელეთ და ზემოდან დააფარეთ.

ცომს ზემოდან თანაბრად წაუსვით 1 კვერცხის გულის, 1ს.კ ზეთისა და 1ს.კ. რძის ნაზავი. ზემოდან ჩანგლით დაჩხვლიტეთ, რომ ცხობისას ადგილ-ადგილ არ ამოიბეროს;

გამოაცხეთ 180 გრადუსზე.


წყარო: presa.ge
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.