11 საკვები, რომელიც მაცივარში არასდროს უნდა ჩადოთ



არ აქვს მნიშვნელობა, მშობლებმა რა გასწავლეს მაცივრისა და მისი საკვების შემნახველი ჯადოსნური თვისებების შესახებ, არსებობს საკვები ნივთიერებები, რომლებიც უბრალოდ, მაცივარში არ უნდა შეინახოთ.

პომიდორი
მაცივარში ჩადება პომიდორს დამწიფებაში ხელს შეუშლის, ამავე დროს, არომატსაც უკარგავს.

კარტოფილი
თუკი კარტოფილს მაცივარში შეინახავთ, მისი სახამებელი შეიძლება შაქრად გარდაიქმნას. ეს არა მხოლოდ კარტოფილის შემადგენლობას, არამედ გემოსაც ცვლის, - მომზადების შემდეგ ტკბილი გემო დაჰკრავს.

ხახვი
National Onion Association გვირჩევს, რომ ხახვი მაცივარში მხოლოდ იმ შემთხვევაში შევინახოთ, თუ გვსურს, რომ დიდხანს გაძლოს. ისე კი სასურველია, ის გრილ და მშრალ ადგილას მოათავსოთ.

პური
პურის გაყინვა გამოშრობას დროებით აფერხებს, თუმცა მისი მაცივარში მოთავსება ობის განვითარებას აჩქარებს. დაბალი ტემპერატურა სახამებელს კრისტალებად უფრო სწრაფად გარდაქმნის, რაც პურს ამაგრებს და ახმობს.

ბანანი
მწიფე ბანანის მაცივარში ჩადება დასაშვებია, მაგრამ მოუმწიფებელი ბანანი სამუდამოდ დაკარგავს დამწიფების უნარს.

რადგან ბანანი თბილ, ტროპიკულ კლიმატში იზრდება, სიცივის წინააღმდეგ თავდაცვის უნარი არ გააჩნია.

ნიორი
ნივრის მაცივარში ჩადება, განსაკუთრებით პარკში, ობის განვითარებას უწყობს ხელს. საუკეთესო ვარიანტია, თუ მას გრილ, ბნელ ადგილას შეინახავთ.

ზეთი
ზეთის მაცივარში შენახვა მის კონსისტენციას ამაგრებს და საჭმლის მომზადებას ვეღარ შეძლებთ.

ყავა
ყავის მაცივარში მოთავსებით არა მარტო მის არომატს დაკარგავთ, ის მაცივრის სუნსაც შეისრუტავს, რაც იმას ნიშნავს, რომ ძველი გემო აღარასდროს ექნება.

ნესვი
ნესვი მაცივარში მხოლოდ მაშინ შეინახეთ, თუ ის უკვე გაჭრილია. გამოკვლევამ აჩვენა, რომ ნესვის ოთახის ტემპერატურაზე შენახვით ანტიოქსიდების დონე ნარჩუნდება.

ავოკადო
ბანანის მსგავსად, ავოკადოს მაცივარში შენახვა მისი დამწიფების პროცესს აჩერებს.

თაფლი
სიცივე კრისტალიზაციის პროცესს გაზრდის, რაც თაფლს მაგარსა და მყარს ხდის.

sazogadoeba.ge
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.