ომლეტი კლასიკაა. ძნელია დავიჯეროთ, მაგრამ მისი ისტორია ბანალური რეცეპტით – შემწვარი კვერცხით იწყება. დღეს კი მის მრავალ ვარიაციას წარმოგიდგენთ.
1) გემრიელი ომლეტის მოსამზადებლად რძე და კვერცხი ჩანგლით აურიეთ.

2) თუ დიეტურ ომლეტს ამზადებთ, მხოლოდ კვერცხის ცილა გამოიყენეთ.
3) გაითვალისწინეთ, რომ ერთი კვერცხისთვის 20 მლ რძე დაგჭირდებათ.
4) ტაფას, რომელშიც ომლეტს ამზადებთ, დააფარეთ თავსახური, რომელსაც შიგნიდან კარაქი უნდა გადაუსვათ.

5) ომლეტის მზადება მაღალ ცეცხლზე დაიწყეთ, შემდეგ კი ტემპერატურა ნერლ-ნელა შეამცირეთ.
6) 4 კვერცხი + 1.5 ჩ/კ მანი ან ფქვილი თქვენს ომლეტს ძალიან გემრიელს გახდის.
7) თუ 4-კვერცხიან ომლეტს 2 ჩ/კ არაჟანს დაუმატებთ, ორიგინალური გემოს მქონე კერძს მიიღებთ.

8) ომლეტი რბილი და არომატული რომ გახადოთ, ზეთს ცოტაოდენი კარაქი დაუმატეთ.
9) მწვანილი კვერცხში არ დაამატოთ. უმჯობესია ის ომლეტს მოაყაროთ.
10) არ შეგეშინდეთ ექსპერიმენტების!
www.kulinariumi.ge
|
|
|
|
|
|
|
|
|