ეს ნაზი დესერტი გულგრილს არავის დატოვებს!
საჭირო ინგრედიენტები:
– 180 გ ნაღების კარაქი
– 200 გ ფქვილი
– 140 გ შაქარი
– 4 კვერცხი
– 1 ჩ/კ გამაფხვიერებელი
– 500 გ ალუბალი კურკების გარეშე
– 150 გ ნუში
– 100 გ ნიგოზი
– 10 გ ვანილის შაქარი
– 1 მწიკვი მარილი
მომზადების წესი:
– შეურიეთ ერთმანეთს კარაქი, შაქარი და 1 ს/კ ფქვილი- ერთგვაროვანი კონსისტენციის მასა უნდა მიიღოთ.
– დაამატეთ 4 ათქვეფილი კვერცხი და ვანილის შაქარი. მიღებულ მასას ნელ-ნელა შეურიეთ ფქვილი (გაცრა აუცილებელია), გამაფხვიერებელი და მარილი.
– ჟარონას კარაქი წაუსვით, მოაყარეთ დაფქული ნიგოზი და მასზე ცომი გადაიტანეთ.
– ცომზე ალუბალი დააწყვეთ, ნუში მოაყარეთ და გამოაცხვეთ დესერტი 200 °С-მდე გაცხელებულ ღუმელში 25-30 წუთის განმავლობაში.
www.cnn.ge
|
|
|
|
|
|
|
|
|