გოგრისა და ხაჭოს ნამცხვარი – გამოდის ძალიან გემრიელი!



გოგრის ნამცხვრები თავიანთი ორიგინალური ფორმითა თუ გემოთი ნამდვილად გამოირჩევიან. ხაჭოსა და გოგრის ნამცხვრის ეს რეცეპტი, თქვენი ფავორიტი გახდება.

ინგრედიენტები ხაჭოს შიგთავსისთვის:


* 500 გრამი ხაჭო
* 2 ცალი ქათმის კვერცხი
* 100 გრამი შქარი
* 1 ს/კ სიმინდის სახამებელი
* 25 გრამი ყაყაჩოს თესლი

ინგრედიენტები გოგრის შიგთავსისთვის:

* 500 გრამი გოგრის პიურე
* 2 ცალი კვერცხი
* 70 გრამი შაქარი
* 1 ცალი ფორთოხლის ცედრა
* 1 ს/კ სიმინდის სახამებელი

ინგრედიენტები მოსართავისთვის:

* 100 გრამი არაჟანი
* 100 გრამი გოგრის პიურე
* 20 გრამი შაქარი
* 1 ცალი ქათმის კვერცხი

მომზადების წესი:

1. ყაყაჩოს თესლი საშუალო დონის ცეცხლზე 15 წუთის განმავლობაში ხარშეთ, შემდეგ კი წყალი გადაწურეთ და ხელსახოცზე დაყარეთ. ხაჭო და შაქარი დააბლენდერეთ, დაუმატეთ სახამებელი, ყაყაჩოს თესლი და კვერცხი.

2. გოგრის პიურე, შაქარი და ფორთიოხლის ცედრა დააბლენდერეთ, დაუმატეთ სახამებელი, კვერცხი და აურიეთ.

3. 22 სანტიმეტრის დიამეტრის საცხობ ფორმაში პერგამენტის ქაღალდი ჩააფინეთ. გადაუსვით კარაქი, შეგიძლიათ ფქვილიც მოაყაროთ. გოგრისა და არაჟნის შიგთავსი საცხობი ფორმის ცენტრში მოათავსეთ და გადაუსვით ისე, რომ მასა მთელ ფორმაში თანაბრად განაწილდეს. ცენტრში ხის ჯოხი ჩაარჭეთ. აცხვეთ 170 გრადუსზე 40-50 წუთის განმავლობაში.

4. მანამდე კი მოსართავი მოამზადეთ: არაჟანი, შაქარი, კვერცხი და გოგრის პიურე ერთმანეთს შეურიეთ. როგორც კი ნამცხვარს ღუმლიდან გამოიღებთ, მოსართავი მოასხით და კვლავ 7 წუთი აცხვეთ.

მომზადების დრო: 70 წთ სირთულე: საშუალო

www.kulinariumi.ge
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.