გოგრის მურაბა ლიმნით



გოგრა მდიდარია ვიტამინებით, მისი რბილობი სასარგებლოა კუჭნაწლვის ტრაქტისთვის, განსაკუთრებით ბავშვებისა და მოზარდებისთვის. ამ პროდუქტის წვენების, მურაბების თუ უბრალოდ მოხარშული სახით ხელს უწყობს მთლიანად ორგანიზმის გაახალგაზრდავებას და ნორმალურ ფუნქციონირებას. გოგრის მურაბას ინახავენ საზამთროდ, ის ძალიან ნაზი და ტკბილი გამოდის.




მასალა:

* გოგრა - 1კგ;
* შაქარი - 1,5 კგ;
* ლიმონი - 1ცალი;
* სოდა - 1/ს/კ;
* წყალი - 0,75 ჭიქა


გოგრის მურაბა ლიმნით


გოგრის მურაბა ლიმნით



მომზადება:


გოგრა გავათავისუფლოთ ქერქისა და თესლისაგან, დავჭრათ საკმაოდ მსხვილ ნაჭრებად და ჩავალაგოთ სოდიან წყალში – დავტოვოთ ერთი დღე-ღამე.
ამის შემდგე ამოვიღოთ გოგრა გავწუროთ კარგად დურშლაგზე, ისე რომ წყალი აღარ შერჩეს და დავჭრათ უფრო წვრილ ნაჭრებად.
ლიმონი გავასუფთაოდ და დავჭრათ წვრილ ნაჭრებად შეიძლება თხელ რგოლებად.

წყალი და შაქრისგან მოვამზადოთ სიროფი. რომ გაგრილდება ჩავალაგოთ გოგრის ნაჭრები და ლიმინი. წამოვადუღოთ გადმოვდგათ ცეცხლიდან 2 სთ-ით, ასე გოგრა არ ჩაიშლება და სიმაგრეს შეინარჩუნებს.

ამის შემდეგ ისევ შემოვდგათ ცეცხლზე და ვხარშოთ მომზადებამდე, მურაბა ოქროსფერი გამოდის. მოხარშული მდუღარე მურაბა ჩავასხათ გასტერილებულ ცხელ ბანკებში და მოვხუფოთ.

გოგრის მურაბა ლიმნით


წყარო
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.