ქათამი ბრინჯით და ბოსტნეულით - რეცეპტები - კულინარია




ინგრედიენტები:

400 გრ ქათამი
200 გრ ბრინჯი
1 დიდი ხახვი
2 კვერცხი
0,5 ჩ/კ ქონდარი
1 ს/კ ღვინის ძმარი
1 ბულიონის ბრიკეტი
3 ც მწვანე ხახვი
1 ც მოზრდილი ბულგარული წიწაკა
1 ც სტაფილო
მარილი
შაქარი
1 ს/კ ტომატი
წითელი და შავი პილპილი
მზესუმზირის ზეთი.

მომზადება:

მოამზადეთ მარინადი: 500 მლ წყალში შეურიეთ 1 ს/კ ტომატის პასტა, ამდენივე ვაშლის ძმარი, 2-2 ს/კ მარილი და შაქარი. ჩადეთ ქათმის ფილე მინიმუმ 6 საათის განმავლობაში.

1 ლ. წყალში ჩააგდეთ ბულიონის ბრიკეტი, ჩაყარეთ ცოტა მარილი და წამოადუღეთ. ქათმის ფილე დაჭერით კუბებად და ჩაყარეთ ბულიონში. როდესაც მოიხარშება, ამოალაგეთ და გადადეთ თეფშზე.

იმავე ბულიონში ჩაყარეთ გარეცხილი ბრინჯი და მოხარშეთ ისე, რომ არ ჩაიშალოს. მოხარშული ბრინჯი გადაყარეთ თუშფალანგზე, დაასხით ცივი წყალი, რომ ბრინჯი ერთმანეთს არ შეეწებოს.

ბრინჯში ჩაყარეთ ხმელი ქონდარი და კარგად აურიეთ.
ხახვი დაჭერით წვრილად; სტაფილო გახეხეთ მსხვილ სახეხზე; ბულგარული წიწაკა დაჭერით მოგრძო ნაჭრებად და ორივე დაამატეთ ხახვსა და ქათმის ნაჭრებს. მუდმივად ურიეთ 2 წუთის განმავლობაში, მიღებულ მასას დაამატეთ 1 ს/კ ტომატი, შემდეგ ჩაახალეთ 2 კვერცხი და ურიეთ კიდევ 1 წუთი.

მიღებული მასა დააყარეთ მოხარშულ ბრინჯს, დაუმატეთ ხმელი ქონდარი, მარილი, შავი პილპილი და ფრთხილად აურიეთ, რომ ინგრედიენტები ერთმანეთში არ აიზილოს.
ტაფაზე დაასხით ზეთი და წამოადუღეთ, დააყარეთ ქათმის ფილეს თხელი ნაჭრები და მუდმივად ურიეთ მაღალ ტემპერატურაზე.

3 წუთის შემდეგ ამოალაგეთ ქათმის ფილეს ნაჭრები და მოაყარეთ მარილი.

შემწვარი ქათმის ფილეს „ჩიფსები“ ჩაყარეთ ბრინჯში და მოაყარეთ მრგვალად დაჭრილი მწვანე ხახვი.

ისეთი გემრიელია, რაც უნდა დიეტის თავგადაკლული დამცველი იყოთ, სხვა რა გზა გაქვთ, უნდა მიირთვათ, მაგალითად ჩილის სოუსთან ერთად.

წყარო: friday.ge

































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.