ფორთოხლის ორცხობილის ყველაზე მარტივი და გემრიელი რეცეპტი



ორცხობილის ცომის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:

2 ჭ. ფქვილი;
50 გ. კარაქი ან მარგარინი;
1 ც. კვერცხი;
3 ს.კ არაჟანი;
3 ს.კ მცენარეული ზეთი;
80 გ. შაქარი;
½ ჩ.კ გამაფხვიერებლი(სოდა);
მწიკვი მარილი.


შიგთავსის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:

1 ც. ფორთოხალი;
1 ს.კ. სახამებელი;
160 გ. შაქარი.

მომზადება:

გახეხეთ კარაქი შაქართან ერთად. დაამატეთ ცომის ყველა ინგრედიენტი: მცენარეული ზეთი, კვერცხი, არაჟანი, გამაფხვიერებელი, მარილი და ფქვილი. ყველაფერი კარგად შეურიეთ ერთმანეთს;

ცომისგან გააკეთეთ ბურთულა და შეინახეთ მაცივარში ნახევარი საათით;

შიგთავზის მოსამზადებლად გარეცხეთ ფორთოხალი, დაჭერით და მოაცალეთ კურკები. მოათავსეთ ბლენდერში, დაამატეთ შაქარი და სახამებელი.

ამოიღეთ ცომი მაცივრიდან და დაყავით ორ თანაბარ ნაწილად. გააბრტყელეთ, მოასხით ზედ შიგთავსი და თანაბრად გადაანაწილეთ;

შეახვიეთ რულეტივით, შეგიძლიათ ცოტა ხნით მოათავსოთ მაცივარში, რათა შიგთავსი შესქელდეს;

რულეტი დაჭერით, რომ ორცხობილის ფორმა მიიღოს, წაუსვით ფორმას კარაქი და მოათავსეთ ორცხობილა;

მოათავსეთ იგი ღუმელში 20 წუთით, 220 გრადუსზე.

presa.ge
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.