ინგრედიენტები:
გახეხილი ყველი - 400 გ.
მაწონი (ან კეფირი) - 1 ჭიქა
კვერცხი 2 ცალი
შაქარი - 1 ჩ/კ.
მარილი - 1 ჩ/კ.
სოდა 0,5 ჩკ.
ზეთი - 1 ს/კ.
კარაქი - 50 გ.
კეფირს შეურიეთ ერთი კვერცხი, შაქარი, მარილი და ზეთი.
დაუმატეთ 1 ჭიქა ფქვილი და სოდა.
მომზადების წესი:
მოზილეთ ცომი ფქვილის თანდათანობით დამატებით, სანამ არ მიიღებთ რბილ ცომს, რომელიც ოდნავ ეკვრის ხელს.
გააჩერეთ რამდენიმე წუთი ცომი.
ამასობაში გახეხეთ ყველი მსხვილად, შეურიეთ ერთი კვერცხი.
ცომი გაყავით 9 თანაბარ ნაჭილად.
თითოეული გააბრტყელეთ და მოათავსეთ მის ცენტრში გულსართი.
მოუკარით კიდეები და ხელით გააბრტყელეთ.
გამოაცხვეთ ხაჭაპურები ცხელ ტაფაზე ან 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში.
მზა, ცხელ-ცხელ ხაჭაპურს წაუსვით კარაქი.
გემრიელად მიირთვით!
|
|
|
|
|
|
|
|
|