ბადრიჯანი და ყაბაყი ყველით



ბოსტნეულის მარტივი და გემრიელი კერძი ყველით. შეგიძლიათ, სურვილისამებრ, გაამრავლფეროვნოთ და დაუმატოთ სხვადასხვა ბოსტნეული.

რეცეპტის ინგრედიენტები:

* ზეითუნის ზეთი
* 370 გრ. დაჭრილი ბადრიჯანი
* 1 ჭიქა გახეხილი მოცარელა
* 250 გრ. თხლად დაჭრილი ყაბაყი
* 11⁄3 ჭიქა პომიდვრის საწებელი

რეცეპტის მომზადების საფეხურები:

* საშუალო ტემპერატურაზე გააცხელეთ ტაფა და დაასხით ზეთი. ბადრიჯანი და ყაბაყი მრგვალ თხელ ნაჭრებად დაჭერით. წვით თითეულ მხარეს 2-2 წუთით დარბილებამდე და ოდნავ გადაბრაწვამდე. გადაიტანეთ თეფშზე. წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი საშუალოზე მაღალ ტემპერატურაზე.

* ცეცხლგამძლე ჭურჭელში გადაიტანეთ ბადრიჯნის, ყაბაყის, საწებლის და ყველის მესამედი ნაწილი. გაიმეორეთ მსგავსად შემდეგი 2 ფენა.

* აცხვეთ 5 წუთით ყველის დადნობამდე და მსუბუქად გადაბრაწვამდე. გემრიელად მიირთვით.

www.kulinaria.ge
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.