ყაბაყის „ოლადები“ - რეცეპტი ( კულინარია )



საჭირო მასალა:

ყაბაყი - 500 გრ
კვერცხი - 1 ცალი
ფქვილი - 100 გრ
კამა - 1 კონა
ნიორი - 2 კბილი
სოდა - 0725 ჩ.კ.
მარილი გემოვნებით

თუ სამარხოს აკეთებთ, მაშინ კვერცხის გარეშე უნდა გააკეთოთ.

მომზადება:

ყაბაყი გარეცხეთ, კანი და თესლები მოაცალეთ. საშუალოდ გახეხეთ. ყაბაყის მასა დაამარილეთ, აურიეთ და 1 წუთით დადგით. რაც წვენი გამოიყოფა, გადაღვარეთ. დარჩენილი ყაბაყი ოდნავ კიდევ გაწურეთ.
შემდეგ ყაბაყს დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი კამა, დაჭყლეტილი ნიორი, სოდა და კვერცხი. ერთმანეთში აურიეთ. დაუმატეთ იმდენი ფქვილი, რომ არასქელი ცომი გამოვიდეს.
ყაბაყის მასა კოვზით აიღეთ და ულუფებად დაალაგეთ ტაფაზე. ორივე მხრიდან შებრაწეთ.

წყარო: etanews.ge
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.