ინგრედიენტები
* ჟელე - მარწყვის ან ალუბლის 3 შეკვრა
* ჟელე - კივის ან ლიმონის 2 შეკვრა
* შესქელებული რძე - 2 ქილა
* ჟელატინი - 90 გ
მომზადების წესები:
* გახსენით 5-ვე შეკვრა ჟელე შეფუთვაზე მოცემული ინსტრუქციის მიხედვით ცალ-ცალკე ჯამებში.
* ათქვიფეთ შედედებული რძე.
* ჩვეულებრივი ჟელატინი გახსენით 250 მლ ადუღებულ წყალში და ურიეთ, სანამ ბოლომდე არ გაიხსნება. შეურიეთ შედედებულ რძეს.
* ფორმაში ჩააფინეთ საკვების შესაფუთი ცელოფანი ისე, რომ კიდეები ფორმის კედლებიდან გადმოეფინოს (ასე გაგიადვილდებათ ჟელეს დესერტის ფორმიდან გადმოღება).
* ჩაასხით ფორმაში ჯერ წითელი ჟელე და შედგით მაცივარში 10-15 წუთი.
* შემდეგ დაასხით რძის ფერი ჟელე და კვლავ შედგით მაცივარში 10-15 წუთი.
* შემდეგ დაასხით მწვანე ჟელე და შედგით მაცივარში 10-15 წუთი.
* გააგრძელეთ ფენების დასხმა და გაყინვა შემდეგი პრინციპით: რძისფერი-წითელი-რძისფერი, შემდეგ მწვანე - რძის ფერი - წითელი.
ამოიღეთ ფორმიდან და დაჭერით კვადრატებად!
გემრიელად მიირთვით!
www.gemrielia.ge
|
|
|
|
|
|
|
|
|