მოცვის უგემრიელესი და ჰაეროვანი ნამცხვარი: დესერტი, რომელიც სტუმრებს გააოცებს



ინგრედიენტები:

ფქვილი- 200 გრ.

შაქარი- 100 გრ.

კარაქი- 150 გრ.

საფუარი – 1 ჩ.კ. (ან 0,5 ჩ.კ. სოდა ძმარში გაზავებული);

ინგრედიენტები გულსართისთვის:

ხაჭო -500 გრ.

შაქარი- 100 გრ.

კვერცხი- 2 ცალი;

არაჟანი- 100 გრ.

მოცვი ან ნებისმიერი კენკრა- 200 გრ.

მომზადების წესი:

თხლად დაჭრილი კარაქი, საფუარი დაუმატეთ ფქვილს და კარგად მოურიეთ. ასევე დაუმატეთ კვერცხი, შაქარი და მოზილეთ ცომი.

ცომი გაახვიეთ სამზარეულოს ცელოფანში და ნახევარი საათი მოათავსეთ მაცივარში.

ხაჭო გაფილტრეთ საწურზე, დაუმატეთ კვერცხი, არაჟანი, შაქარი და ათქვიფეთ მიქსერით ან დააბლენდერეთ ერთი მასის მიღებამდე.

ცომი მოათავსეთ საცხობ ჭურჭელზე და გაუკეთეთ გვერდები (5 სმ. სიმაღლის).

ცომზე თანაბრად გაანაწილეთ გამზადებული გულსართი და ზემოდან მოაყარეთ კენკრა.

ნამცხვარი გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე გაცხელებულ აირღუმელში 40 წუთის განმავლობაში.

გემრიელად მიირთვით!

www.cnn.ge
































ტექსტის სანახავად გაიარეთ რეგისტრაცია.